Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Petitie tegen banden olie-industrie en politiek in VS

  •  
20-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshot_driilbabydrill.jpg

Drill, baby, drill!, roept de olielobby in de VS, terwijl voor de kust van het land een olieramp van ongekende grootte zich voltrekt

Terwijl miljoenen liters olie de Golf van Mexico instromen, overspoelt een campagne vóór de olie-industrie de VS. Prominente politici laten zich gewillig, want tegen dikke betaling, voor dit karretje spannen. Activist en journalist Robbert Greenwald verzet zich tegen deze kwalijke vermenging van belangen.
Robert Greenwald is de oprichter van de  Brave New Foundation , een organisatie die media gebruikt om misstanden aan de kaak te stellen. In het licht van de olieramp voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana, heeft de organisatie de petitie Power without Petrol opgesteld.
In de video is te zien hoe prominente Amerikaanse politici onder het motto “Drill, baby, Drill” een warm pleidooi voeren voor de olie-industrie. Alleen wordt er nu ook bij vermeld hoeveel geld zij al hebben aangenomen van de olielobby.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.