12

‘Pgb-hulpverlener heeft dezelfde rechten als werknemer bij werkgever’

Rechter kent pgb-hulpverlener 25% toe bovenop de pgb-schuld van de SVB

Een Friese vrouw is door de rechter in het gelijk gesteld in haar claim om meer geld van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te ontvangen. De rechter vindt dat het te laat uitkeren van de pgb dezelfde regels kent als bij een arbeidsrechtelijke relatie tussen werkgever en werknemer. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor andere personen die een pgb behoren te ontvangen maar nog steeds wachten op het geld waardoor hun hulpverleners in de financiële problemen geraken.

De uitspraak betekent dat wanneer de SVB de pgb te laat uitbetaalt, de wettelijke verhoging kan oplopen tot 50 procent. De pgb is niet zelden te laat uitbetaald door de SVB en dus zoekt Van Rijn nu naar een schaderegeling voor alle hulpverleners die te laat hun pgb-geld ontvangen.

De Friese vrouw uit Franeker verzorgt een dove vrouw en is daarvoor afhankelijk van het pgb van haar client, maar omdat de SVB het geld maar niet uitkeerde, bleef zij ook zonder inkomsten. Daarom krijgt de vrouw behalve haar rechtmatige geld, ook 25 procent verhoging overgemaakt.

NOS: Vrouw wint zaak tegen SVB om extra geld bij pgb-achterstand

Foto: website SVB

Geef een reactie

Laatste reacties (12)