Laatste update 15:25
45

Niet gephotoshopt maar ook niet waar: motoragent met dreigsticker

Tijdens een boerenprotest in Den Bosch hebben demonstranten stickers op de motor van een agent geplakt en vervolgens een foto gemaakt. “De agent had op dat moment niet door dat die stickers erop zaten. Toen hij dat wel doorkreeg, heeft hij de stickers meteen verwijderd”, verklaart een politiewoordvoerder tegenover Joop.nl.

De foto van de motoragent die een sticker met de tekst ‘Ik rem niet voor Klaver’ op zijn windscherm heeft, zorgde zaterdag voor de nodige ophef op sociale media. Zo ontstond op Twitter een discussie over de vraag of de afbeelding is gephotoshopt.

Het weblog Vkmag, dat de afbeelding vrijdag als eerste op zijn Facebook-pagina plaatste, kreeg de foto naar eigen zeggen via WhatsApp binnen.

Volgers van Vkmag reageren op Facebook enthousiast op de ‘doodsbedreiging’ aan het adres van GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Geef die man een lintje”, schrijft een bezoeker over de agent. Een ander schrijft: “Er zijn gelukkig dus toch nog pliezies die wel je vriend zijn. Da’s mooi!” Slechts een enkeling laat weten dat zij de stickers niet vindt kunnen. “Je laat je politieke voorkeur/ geloofsovertuiging etc thuis.”

Bij het boerenprotest van 16 oktober werd Klaver ook met de dood bedreigd. Er reed die dag een boer over de A1 die een grafkist voor ‘Jesse’ had meegenomen. De GroenLinks-leider liet destijds weten dat hij zich niet laat intimideren door dergelijke uitingen. “Ik blijf vertellen over waar ik in geloof. Het systeem van de bio-industrie is niet houdbaar.”

Klaver is samen met zijn partijgenoot Bram van Ojik op werkbezoek in Ethiopië. De twee moesten vrijdag door de autoriteiten in veiligheid worden gebracht vanwege onlusten in het land.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)