Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pieter Broertjes weg bij Volkskrant

  •  
10-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sidp.JPG
Hoofdredacteur stapt op na 'samenloop van omstandigheid' ... Vertrek komt vlak na overname door De Persgroep en lancering van krant op tabloid
Pieter Broertjes stapt per 1 juli op als hoofdredacteur van de Volkskrant. Zelf spreekt hij van ‘een goede tijd om op te stappen’.
“Het was een moeilijk besluit”, zei Broertjes maandagmiddag in een toespraak voor zijn redacteuren. “Dit is een goede tijd om op te stappen. De krant staat er uitstekend voor.” De Volkskrant is net overgestapt op tabloidformaat, met veel extra abonnees tot gevolg.
RTEmagicC_ANP-broertjes-volkskrant-300px.jpg
De reden voor zijn vertrek is volgens Broertjes ‘een samenloop van omstandigheden’, zo meldt de Volkskrant zelf. Volgens mediawatchers is de wisseling van de wacht niet los te zien van de verkoop van de PCM-kranten aan De Persgroep vorig jaar. 
Broertjes weet nog niet wat hij hierna gaat doen, maar hij keert niet terug bij de krant als redacteur, zoals zijn NRC-collega Birgit Donker. “Ik ben nog jong, dus ik kan nog veel.”
Het FD meldde vorige week al het gerucht dat Broertjes weg zou gaan. “Er is een wisseling van de wacht nodig’, zegt een anonieme bron tegen die krant. Op de redactie van de Volkskrant zou ook het verhaal rondgaan dat Broertjes zijn agenda openhoudt voor een politieke functie.
Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt. Een commissie wordt aangesteld om de opvolger te kiezen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.