Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pietitie bij demonstratie aan PVV aangeboden

  •  
26-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
pietdemo300.jpg
16-jarige organisator demonstratie overhandigde 'likes' aan PVV-Kamerlid ... Makers Pietitie wisten van niets, maar 'vinden het leuk' ... 'Tegendemonstrant' door politie afgevoerd
Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd voor het behoud van Zwarte Piet, meldt de NOS. Het protest werd georganiseerd door de 16-jarige Mandy Roos en was aangekondigd als een demonstratie voor het behoud van Zwarte Piet, en tegen de Verenigde Naties, die kritiek hebben geuit op het fenomeen.
Tijdens de demonstratie werd een verzameling Facebookpetitites aangeboden aan PVV-Kamerlid Joram van Klaveren. De makers van de Pietitie, goed voor 2,1 miljoen ‘likes’, wisten daar niets van. Zij vinden het leuk dat het gebeurd is, maar benadrukken dat het niet de officiële bestemming van hun petitie is: 
Twitter_pietitie
‘Tegendemonstrant’ Een vrouw uit Papoea-Nieuw-Guinea die tegen de VN demonstreerde werd aangezien voor een tegendemonstrante. Zij is door de politie meegenomen. Kort daarop kon ze weer vertrekken.
twitter_piet_demo

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.