229

Pijnlijk: Daphne Bunskoek grapt over slavernij en Zwarte Piet

Presentatrice serie 'De Slavernij' toont zich volstrekt gevoelloos ... Kijkers eisen excuses

Boze reacties op een ‘grap’ die Daphne Bunskoek maakte in het nieuwe satirische programma ‘Volgende Week’ op RTL4. Bunskoek besprak de vermissing van de staf van Sinterklaas uit het Sinterklaasjournaal en toonde vervolgens grappig bedoeld de gevolgen voor de Zwarte Pieten: een fragment uit de film Amistad waarin te zien is hoe zwarte slaven worden afgeranseld.


Daphne Bunskoek maakt pijnlijke ‘grap’ over… door Joop-nl
Aan tafel reageerden de prominente cabaretiers die het panel vormen in het programma alsof ze niet wisten waar ze het zoeken moesten naar aanleiding van de grensoverschrijdende humor.

Op sociale media is verontwaardigd gereageerd, temeer omdat Bunskoek eerder dit jaar nog bij de publieke omroep het programma ‘De Slavernij’ presenteerde, een serie over deze duistere periode uit de Nederlandse geschiedenis en de gevolgen daarvan die generaties later nog doorwerken.

De film Amistad (1997) is gemaakt door Steven Spielberg en vertelt het tragische, waar gebeurde verhaal over een heroïsche opstand in 1839 aan boord van het gelijknamige slaventransportschip. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Nederland, als een van de laatste landen ter wereld, werd afgeschaft.

Een greep uit de reacties op Facebook:

Slavernijverleden Daphne Bunskoek

Het programma Volgende Week bij RTL Gemist

Geef een reactie

Laatste reacties (229)