Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pim Fortuyn herdacht

  •  
06-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
pimfortuyn300.jpg
Moord op politicus vond vandaag precies tien jaar geleden plaats
Zondag wordt de moord op Pim Fortuyn herdacht. Het is exact tien jaar geleden dat de politicus werd vermoord op het Mediapark in Hilversum door milieuactivist Volkert van der G. Fortuyn was net geïnterviewd in een programma op radio 3FM.
In Fortuyns woonplaats, Rotterdam, begint de herdenking met een dienst in de Laurentiuskathedraal. Na zijn dood lag hij daar ook opgebaard. In het stadhuis vindt later op de dag een symposium plaats over zijn betekenis voor Rotterdam en de politiek. ’s Middags is er een bijeenkomst bij het beeld van Fortuyn op de Korte Hoogstraat. Om 18.00 wordt dat gedeelte van de straat omgedoopt tot ‘Pim Fortuynplaats’. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en oud-wethouder Marco Pastors zullen het woord nemen.
Ter herdenking van Fortuyn herplaatste de Volkskrant een interview met hem uit 2002.
NRC Handelsblad zet voor de gelegenheid de extravagante uitspraken van Fortuyn op een rij. Ook verschijnt er op de website van NRC elk uur aan de rechterkant van de homepage een artikel over de vermoorde politicus. In de zaterdageditie van de krant verscheen een special ‘Pim Fortuyn 10 jaar later’ met interviews met onder meer Stef Blok.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.