Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Piratenpartij doet mee aan verkiezingen

  •  
11-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
piraat-300px.jpg
Anti-auteursrechtpartij komt nog geld te kort
De Piratenpartij doet op 9 juni mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Deze partij pleit voor het sterk verkorten van de termijn voor auteursrecht.
Arend Lammertink uit Goor is betrokken bij de gisteren in Hof van Twente opgerichte Piratenpartij, zo meldt dagblad Tubantia. De partij wil dat de perioden van patenten, octrooien en auteursrecht (muziek) worden bekort. Nu geldt dat recht 70 jaar, de partij wil dat terugbrengen naar vijf jaar. Daardoor zouden bijvoorbeeld medicijnen de helft goedkoper worden. De Piratenpartij doet in diverse andere landen ook al mee aan verkiezingen.
Op de eerste open vergadering van de  Piratenpartij bleek dat er nog 12 duizend euro nodig is om mee te kunnen doen aan de landelijke verkiezingen, meldt Bright. Dat geld is nodig voor de borg. Er is volgens Tweakers.net nog maar een bedrag van enkele honderden euro’s binnen. Een partijprogramma of lijsttrekker is er nog niet. De partij heeft nog tot eind april de tijd om de boel op orde te krijgen.
RTEmagicC_piraat-300px.jpg
Foto: Practical Owl (Flickr/CC)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.