Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plan arbeidsgehandicapten onder minimum te betalen van tafel

  •  
06-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wheelchair-1595794_640
Het zeer omstreden plan om mensen met een beperking onder het minimumloon te gaan betalen is van tafel. De regeringspartijen besluiten hiertoe omdat het draagvlak in de samenleving miniem is en het volgens het kabinet zelf niet uitvoerbaar zou zijn. Dit is uiteraard goed nieuws voor de mensen die het zou hebben getroffen, maar een vreemde verklaring van met name de VVD, die er juist een groot voorstander van bleek te zijn in een eerder stadium.
De timing is ook opmerkelijk. Gisteren was de partij nog druk met het verdedigen van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, die zich negatief had uitgelaten over multiculturele samenlevingen. Hij overleefde een motie van wantrouwen door DENK, gesteund door andere partijen, omdat geen meerderheid voor die motie kon worden gevonden. Het huidige kabinet krijgt daarnaast veel kritiek over het plan van Mark Rutte rond de afschaffing van de dividendbelasting.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.