29

‘Plannen PVC verbeteren ouderenzorg onhaalbaar’

Vinden van 12.000 nieuwe arbeidskrachten is volgens zorgorganisaties bijna onmogelijk

Het kabinet heeft in haar regeer- en gedoogakkoord vastgesteld meer geld vrij te maken om de kwaliteit van ouderenzorg te verbeteren. De partijen willen onder andere meer handen aan het bed hebben in verpleeghuizen. PVC wil 12.000 extra medewerkers aan het werk krijgen. RTL meldt day dit doel onhaalbaar is, omdat opleidingen te weinig studenten kunnen afleveren.

In het regeer-en gedoogakkoord staat:

Het kabinet streeft naar verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg. Hiervoor is bijna 1 miljard euro vrijgemaakt. De zogenaamde zorgzwaartepakketten, inclusief de opleidingen, worden kostendekkend gemaakt. Zo krijgen zorginstellingen meer financiële armslag. Hierdoor kunnen 12.000 extra medewerkers aan het werk voor de dagelijkse verzorging van onze ouderen en gehandicapten. Daarnaast zal geïnvesteerd worden in de kwaliteit van zorg en personeel.

Terwijl het kabinet zo’n half miljard euro uittrekt voor de 12.000 extra nieuwe medewerkers, valt de vergoeding voor de opleiding van 30-plussers weg. Bovendien is de werkdruk in verpleeghuizen hoog en zijn de arbeidsvoorwaarden niet optimaal.

RTL: Te weinig personeel voor ouderenzorg

cc-foto: Borya

Geef een reactie

Laatste reacties (29)