135

Plasterk: Fatsoen moet je doen

Minister start fatsoensoffensief: 'Ouders, pak je kroost harder aan'

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) doet donderdag in de Telegraaf een oproep aan ouders om hun kroost harder aan te pakken. Met zijn ‘fatsoensoffensief’ roept hij ouders op hun kinderen beter op te voeden. Al die regels, wetten en straffen van de overheid werken natuurlijk alleen als symptoombestrijding tegen geweld en agressie. Het probleem moet bij de wortel aangepakt worden, zo beredeneert Plasterk.


In de woorden van onze lieve Balkenende: fatsoen moet je doen. De overheid kan wel zoeken naar oplossingen als strengere regels en strengere straffen om geweld en agressie tegen te gaan, maar als de burger zijn taak verkwanseld en zijn kinderen niet juist opvoedt, blijft het einde zoek. Ofwel, in de woorden van onze lieve Plasterk:

De basis is wat iedereen thuis leert. Dat is, als het goed is: gedraag je.

Op Twitter wordt verschillend gereageerd op de oproep van Plasterk. Sommigen beklagen zich over de hoge (werk-)druk voor ouders, welke het moeilijk maakt om er altijd voor je kinderen te zijn. Anderen wijzen de minister er fijntjes op dat het fatsoensoffensief niets nieuws is, en door het CDA reeds is ingezet.

Rutger Bregman (Volkskrant redacteur):

PvdA kaapt heel effectief het CDA-paradepaard: zorgen over de omgangsvormen staan al jaren op 1 in de zorgen top 6 van het SCP.

Henk Krol (50Plus):

100% eens met de oproep van Ronald Plasterk aan ouders om hun kinderen beter te leren wat wel en niet mag. Ik zou zelfs verder willen gaan.

Pieter Heerma (CDA):

Pos. verrast door Plasterk. Maar dan ook boter bij de vis. Pleidooi voor opvoeding is wrang als je t mes zet in alle ondersteuning ouders

Nu.nl: Plasterk roept op tot ‘fatsoensoffensief’

Geef een reactie

Laatste reacties (135)