Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plasterk: Geen Rutte, geen Roemer

  •  
23-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Plasterk
Financieel woordvoerder PvdA Kamerfractie in race voor partijleiderschap ... Rutte is 'man zonder eigenschappen' ... Roemer ongeschikt als premier
Na Diederik Samsom en Martijn van Dam stelt ook Kamerlid Ronald Plasterk zich kandidaat voor het partijleiderschap van de PvdA. Dat maakte hij donderdag om 15.00 uur bekend.
In een interview met de Volkskrant richt Plasterk zijn pijlen vooral op Rutte die hij ‘de man zonder eigenschappen’ noemt, naar de roman van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil. 
Hij is een great communicator, maar tegelijkertijd is hij de Mann ohne Eigenschaften. Hij komt niet verder dan het rechtse neoliberale verhaal. Dat verhaal is failliet.
De SP zet hij desgevraagd neer als een partij die het land niet moet leiden maar ook die vraag herleidt hij naar Rutte:
Ik ga onszelf niet omlaag praten. Zeg tegen de Nederlanders: hier zijn de sleutels van het land, wie vertrouwt u ze toe? Dan zullen ze zeggen: Roemer is een fantastische vent, jofele jongen, maar hij moet die verantwoordelijkheid niet hebben. De echte vraag is niet of wij straks groter worden dan de SP, maar groter dan de VVD.
Over een confrontatie met Wilders doet hij, overigens net als de andere kandidaten, laconiek.
Eerder:
Plasterk (54) was eerder minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het laatste kabinet Balkenende. De afgelopen tijd kwam hij met name in het nieuws vanwege het eurodebat. Plasterk is de financiële woordvoerder van de PvdA Kamerfractie.
De afgelopen dagen werd al flink gespeculeerd over zijn kandidatuur. Plasterk staat op de derde plek van de PvdA-kieslijst. Hij is opgeleid tot bioloog en was tot zijn overstap naar de politiek in 2007 een prominent wetenschapper en columnist.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.