50

Plasterk wil wettelijk maximum duur kabinetsformaties

PvdA-Kamerlid vreest voor PVV toestanden als SP mag meeregeren

PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk wil een wet invoeren die stelt dat kabinetsformaties niet langer dan zes weken mogen duren. Lange kabinetsformaties zijn volgens hem ‘slecht voor de reputatie van de politiek’, zegt hij in het nieuw nummer van HP/De Tijd.

De Gemeentewet schrijft voor dat formaties in de lokale politiek zes weken mogen duren en altijd komen partijen er binnen die termijn met elkaar uit. Waarom zouden we voor de landelijke politiek niet een vergelijkbare afspraak maken?”, aldus Plasterk.

Plasterk zegt in het interview ook bang te zijn voor PVV toestanden als de SP gaat meeregeren. Roemer kan volgens Plasterk niet anders dan concessies doen inzake de AOW-leeftijd, de begrotingsdiscipline en de redding van de euro.

Dat is iets waar een partij als de PVV in zekere zin ook last van heeft gekregen toen ze meeregeerde, en je ziet waartoe dat heeft geleid.

HP/De Tijd: Plasterk: Stel wettelijk maximum aan duur kabinetsformaties
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)