Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plasterk wint debat Pvda-kandidaten

  •  
14-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plasterk.jpg
[Video] Plasterk en Van Dam botsen over Europese begrotingsregels
Kijkers hebben Ronald Plasterk uitgeroepen tot winnaar van het debat bij Pauw en Witteman dinsdagavond. Na afloop van de uitzending kreeg Plastek 43 procent van de stemmen. Tweede werd Diederik Samsom met 26 procent, voor Martijn van Dam (14 procent), Nebahat Albayrak (10 procent) en Lutz Jacobi (7 procent).
Plasterk en Van Dam botsen met name over de nieuwe Europese begrotingsregels. Van Dam was het oneens met de lijn van de PvdA en vindt dat vóór het verdrag moet worden gestemd, ook als dat betekent dat Nederland extra moet bezuinigen. Plasterk, financieel woordvoerder van de partij, vindt dat de partij tegen moet stemmen als Nederland niet een of twee jaar krijgt om orde op zaken te stellen. Het was het enige PvdA-debat dat op televisie werd uitgezonden. Alle kijkers konden stemmen. Partijleden kunnen nog tot vrijdag 12.00 uur stemmen voor het partijleiderschap. In de peilingen scoorde Samsom tot nu toe het beste, gevolgd door Plasterk.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.