107

Ploumen belooft 4 miljoen voor Syrische vluchtelingen

Maart dodelijkste maand in geschiedenis conflict ... Terugkijken: Minister maakt extra steun bekend tijdens speciale uitzending S.O.S Syrië

Het kabinet maakt vier miljoen euro extra vrij voor steun aan het door oorlog verscheurde Syrië. Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking maakte dit bekend in het programma S.O.S Syrië, een samenwerking van de publieke omroepen EO en VARA.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Eerder

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen zegde eerder op de maandag al toe dat er meer hulp zou komen voor de honderdduizenden Syrische vluchteling in Libanon. Ploumen deed deze belofte tijdens een bezoek aan een aantal vluchtelingenkampen.

Vanavond maakt Ploumen de hoogte van het bedrag bekend in de televisie-uitzending S.O.S Syrië. De Samenwerkende Hulporganisaties roepen via dit programma op om geld te doneren aan giro 555.

Ploumen:

Als Nederland kunnen we niet aan de zijlijn blijven staan”, schrijft Ploumen in een bericht dat door haar ministerie is uitgegeven. Ze wijst erop dat meer dan 1,2 miljoen Syriërs naar omliggende landen zijn gevlucht. “De situatie was al buitengewoon schrijnend en dreigt nog veel erger te worden.

In Syrië dreigt een humanitaire ramp door het snel groeiende aantal vluchtelingen. Er is groot tekort aan opvangkampen, voedsel, water en medicijnen.

Nu.nl: Poumen belooft geld voor Syriërs

Update 2/4 09:30

Maart was in Syrië de dodelijkste maand tot nu toe met meer dan 6000 gedocumenteerde doden, meldt de Britse Syrian Observatory for Human Rights. Onder de doden zijn zeker 2000 burgers. De strijd heeft tot nu toe aan 70.000 mensen het leven gekost.

Geef een reactie

Laatste reacties (107)