Laatste update 15:51
39

Zuid-Sudan: Ploumen moet door het stof voor ‘klootzakken’

De Zuid-Sudanese regering wil excuses van Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking, omdat de demissionair minister zei dat de leiders van het land ‘klootzakken zijn die hun eigen mensen laten uithongeren’. Ze deed deze uitspraak tegen RTL Nieuws vanwege de extreme hongersnood die in deze regio heerst en de onwelwillendheid van het regime.

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiger is vanwege de uitspraken op het matje geroepen. Woordvoerders van het ministerie van Buitenlandse Zaken willen alleen zeggen dat er contact is geweest tussen de Nederlandse zaakgelastigde en vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Sudan. Ze zullen ‘binnen afzienbare tijd’ met een inhoudelijke reactie komen op de kwestie.

Ploumen maakt zich hard voor meer hulp voor de mensen die verhongeren in de regio. ‘De mensen in Zuid-Sudan worden door hun leiders in de steek gelaten, terwijl ze keihard hulp nodig hebben’ zei ze tegen RTL Nieuws. ‘Er zijn veel moeders en kinderen die geen eten of schoon drinkwater hebben. Het is echt belangrijk dat iedere Nederlander die iets kan missen een steentje bijdraagt.

Foto: Screenshot Youtube

Geef een reactie

Laatste reacties (39)