17

Plugin ruimt kinderarbeid op uit online winkels

Download de plugin en voilรก, alle door kinderhanden gemaakt producten verdwijnen van je scherm

Veel van wat wij tegenwoordig dragen wordt door kinderhanden gemaakt, onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Niet altijd is even duidelijk wat door de kleine vingers in elkaar is gezet en wat in degelijke fabrieken is gemaakt. Alhoewel, de prijs van een artikel is vaak wel een goede graadmeter.

Your voice against child labour. aVOID Plugin. from avoidplugin on Vimeo.

Al jaren proberen organisaties kinderarbeid inzichtelijk te maken. Zonder veel succes. Meer dan 73 miljoen kinderen wereldwijd worden nog dagelijks aan het werk gezet. En de onwetende consument koopt de spotgoedkope koopjes maar al te graag. De Duitse organisatie Aktiv Gegen Kinderarbeit (AGK) heeft er daarom voor gekozen de zaak eens anders aan te pakken. In plaats van kinderarbeid te laten zien, wordt het juist verborgen.

AGK heeft namelijk een plugin laten ontwerpen die producten die door kinderhanden zijn gemaakt en in online winkels worden aangeboden, doet verdwijnen.

Hoe het werkt: Je installeert de plugin in Google Chrome of Safari. Je bezoekt een online winkel, bijvoorbeeld Asos. De plugin vergelijkt de producten met de database van Active Against Child Labour en voilá. Alles wat door kinderhanden is gemaakt, verdwijnt zo uit de online winkel.

Help mee aan een betere wereld, zonder kinderarbeid en download hier de plugin.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)