52

Pluimveehouders: ‘Waar is staatssecretaris?’

Voorzitter vakbond uit felle kritiek op staatssecretaris in Nieuwsuur … Dijksma 'continue afwezig' sinds uitbraak vogelgriep

Voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) zei vrijdag in Nieuwsuur in een emotionele reactie dat staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma sinds de uitbraak van de vogelgriep weinig van zich heeft laten horen. Ook uitte hij kritiek op stichting Wakker Dier.

Your browser does not support the video tag.

Voorzitter van de NVP Gert-Jan Oplaat over Dijksma in Nieuwsuur:

We hebben haar niet gezien. We hebben haar alleen maar een keer in de media gehoord waar ze ook nog eens feitelijke onjuistheden vertelt, zoals dat zij de schade zou gaan vergoeden van bedrijven die het treft.”

Volgens Oplaat betalen boeren de schade zelf, via hun verzekering.

Wij missen de staatssecretaris, wij missen leiderschap, dat ze eens een keer warme woorden spreekt en pal voor de sector gaat staan.”

Het was een emotionele reactie. Op de vraag van presentatrice Mariëlle Tweebeeke of hij ook daadkracht of maatregelen mist, antwoordde Oplaat ontkennend.

Daadkracht of maaregelen missen we niet. Het ministerie treedt zeer adequaat op in dezen.”

Wakker Dier

Ook keerde de vakbondsleider zich in de uitzending tegen dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.

Het is bijna moreel verwerpelijk zoals Wakker Dier tekeergaat tegen de sector. Als je hun lijn volgt, zou je binnen de kortste tijd miljoenen kippen extra moeten ruimen.

De grootste angst van de vakbondsleider is dat de vogelgriep overslaat naar de Veluwe. De schade voor de pluimveesector kan volgens hem in een paar weken tijd oplopen tot 500 miljoen euro.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)