12

Poesje vs Loesje; prostituees komen met eigen posteractie

Loesje begint campagne tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie ... Prostituees willen af van eenzijdig beeld van zielige meisjes en uitbuiting

Een groep prostituees en belangenorganisaties ergert zich aan de Loesjeposters op de Wallen in Amsterdam en heeft een tegenactie bedacht. Vrijdagavond verspreidden ze hun eigen posters met teksten als ‘Sekswerkers genaaid door Loesje’ en ‘Oordelen is gemakkelijker dan begrijpen’, was getekend Poesje. Dat meldt Trouw.

Poesje’s pamfletten hangen op de Wallen naast die de ambassadrices Froukje de Both en Bettina Holwerda van de organisatie Free a Girl maandag hebben opgeplakt, schrijft Trouw.

De Loesjeposters zijn onderdeel van een campagne van Free a Girl, die met leuzen als ‘Was dat een knipoog of een noodkreet’ aandacht vraagt voor misstanden als mensenhandel en gedwongen prostitutie. Volgens Free a Gril zit naar schatting 60 tot 70 procent van de vrouwen gedwongen achter de ramen.

Poesje is een initiatief van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC), dat prostituees en vrouwenrechtenorganisaties mobiliseerde om zelf posters te gaan plakken. Initiatiefneemster Mariska Majoor vindt de leuzen van Loesje stigmatiserend:

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en mensen wijzen op het bestaan van misstanden kan ook geen kwaad. Ik word echter wel gillend gek van het eeuwige gezeur en gezeik over zielige meisjes en uitbuiting. De maatschappij continu dat beeld opdringen helpt echt niemand. Sterker nog: het maakt alles erger.

Trouw: Poesje haalt uit naar Loesje op de Amsterdamse Wallen

Geef een reactie

Laatste reacties (12)