Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poetin trekt troepen terug uit Syrië

  •  
14-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
722 keer bekeken
  •  
Vladimir_Putin-6
De Russische president Poetin heeft zijn leger opdracht gegeven zich voor een groot deel terug te trekken uit Syrië. Vanaf morgen moet het terugtrekken beginnen. Maar wat daarvan de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de Russische raketaanvallen is nu nog niet duidelijk. Niet alle troepen zullen verdwijnen uit Syrië, een deel zal er gewoon aanwezig blijven.
Het besluit kwam maandag volslagen onverwacht. Volgens Poetin heeft Russische militaire inventie zijn doel voor een groot deel bereikt.
De Russische president zegt dat zijn troepen met de troepen van Assad ‘een fundamentele ommezwaai hebben bereikt in de strijd tegen internationaal terrorisme’. In een verklaring van Syrië werd gezegd dat Rusland beloofd heeft Syrië te blijven steunen bij de aanpak van terrorisme.
Poetin wil nu een grotere rol gaan spelen bij het voorspoedige van het vredesproces. Maandag zijn daarover nieuwe besprekingen begonnen in Genève.  Die besprekingen zijn een vervolg op de besprekingen die begin februari werden opgeschort Rusland toen een luchtaanval op Aleppo uitvoerde. De wapenstilstand die werd overeengekomen, heeft, ook al is er nog steeds geweld in Syrië, tot meer rust geleid.
Beeld: Wikipedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.