Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poetin verbiedt protesten rond Sotsji

  •  
23-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
poetin300_02.jpg
Russische president tekent decreet waarmee demonstraties en protestmarsen rondom Olympische Spelen verboden zijn
De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet getekend waarmee het verboden wordt om vlak voor, tijdens en na de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen te demonstreren of protestmarsen te houden. Het decreet is vrijdag afgedrukt in de Russische regeringskrant Rossijskaja Gazata. Dat schrijft NRC Handelsblad.
Zonder toestemming demonstreren is al verboden in Rusland, maar met dit decreet wordt vooraf aangekondigd geen toestemming meer te zullen verlenen. Het verbod geldt van 7 januari tot 21 maart.
Dit zou een manier kunnen zijn voor Poetin om protesten gericht op het omstreden verbod op “homopropaganda” te verbieden. De wet die “homopropaganda” verbiedt ligt al weken onder vuur door het westen.
De Russische homorechtenactivist Nikolaj Aleksejev heeft laten weten het protestverbod te zullen aanvechten bij het Russische hooggerechtshof. Volgens hem is het ‘een inbreuk op de vrijheid van vergadering’.
cc-foto: Adam Lederer

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.