Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Polare officieel failliet

  •  
24-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
polare300.png
Klanten en sympathisanten starten in Rotterdam crowdfunding-actie om de boekhandel te redden … In één dag al 32.000 euro bij elkaar
Boekwinkelketen Polare is maandag officieel failliet verklaard. Dat heeft curator Kees van de Meent bekend gemaakt. De winkels blijven voorlopig nog wel open, waardoor het makkelijker moet worden om een of meerdere panden van het concern te verkopen.
In Rotterdam proberen klanten en sympathisanten door middel van crowdfunding het bestaan van Polare – in volksmond nog steeds bekend als de Donner – te redden. Binnen 24 uur is al ruim 32.000 euro bij elkaar gelegd om de boekhandel te redden. In eerste instantie is ruim 250.000 euro van donateurs nodig om de boekhandel te redden. Ook is daarnaast nog geld nodig van andere investeerders, maar om hoeveel dat exact gaat is niet bekend.
Eelco Suidervaart, een van de initiatiefnemers van de actie: “Daarover moeten we in gesprek met de bewindvoerder van Polare. We hebben nu al een schitterend bedrag, het is heel mooi.”
De initiatiefnemers willen dat de boekhandel verder gaat onder de oude naam ‘Donner’. Via de website Donner Moet Blijven kunnen geïnteresseerden een bedrag doneren.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.