70

Polen gepeild: Nederland niet zo tolerant als gedacht

Weinig Polen zouden anderen aanraden om in Nederland te werken en niet vanwege de werkdruk

Het NCRV-programma DebatOp2 hield een enquête onder 540 Polen die in Nederland werken. Hieronder een aantal van de meest opvallende uitkomsten

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Iets minder dan de helft van de Poolse werknemers in Nederland voelt zich hier welkom. Dat slechts 45,7% van de Poolse werknemers in Nederland zich hier welkom voelt kan te maken hebben met het feit dat ruim driekwart van deze werknemers zich wel eens gediscrimineerd voelt in Nederland. Het meldpunt dat de PVV heeft opgericht lijkt hier aan bij te dragen, omdat bijna 85% van de Poolse werknemers in Nederland zich door dit meldpunt gediscrimineerd voelt.

83% van de Poolse werknemers in Nederland vindt Nederland minder tolerant dan gedacht. Desalniettemin vindt ruim 51% dat de leefomstandigheden in Nederland niet tegenvallen, al vindt iets meer dan 50% van de Poolse werknemers in Nederland dat Nederland te weinig doet voor arbeidsmigranten.

85% van de Poolse werknemers in Nederland vindt dat hij/zij moeite doet om te integreren in de Nederlandse maatschappij. Een mogelijke reden hiervoor is dat 85% van de Poolse werknemers in Nederland van mening is dat de kans op een betere toekomst in Nederland hoger ligt dan in het vaderland.

Slechts 27% van de Poolse werknemers in Nederland raadt vrienden/kennissen aan om naar Nederland te komen om te werken. Dit ligt waarschijnlijk niet aan de werkdruk in Nederland, want die vindt ‘slechts’ 36,6% van de Poolse werknemers in Nederland te hoog in Nederland.

Meer resultaten zijn te vinden op de website van DebatOp2: Enquête onder Poolse werknemers in Nederland

Foto-cc: Zoetnet

Geef een reactie

Laatste reacties (70)