Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Polen verbouwen huis PVV-senator

  •  
12-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
polen2_01.jpg
Gabriëlle Popken liet Poolse werknemers haar woning in Den Haag opknappen ... Onduidelijk of er al melding van gemaakt is bij Polenmeldpunt ... Popken ontkent: 'Het is een Nederland bedrijf'
Eerste Kamerlid voor de PVV Gabriëlle Popken heeft haar woning in Den Haag onlangs laten opknappen door Poolse klusjesmannen. An sich niet nieuwswaardig, ware het niet dat de PVV het afgelopen jaar het meldpunt MOE-landers opende. Nederlandse werknemers kunnen daar terecht met hun klachten over Midden- en Oost-Europeanen die hun banen zouden ‘inpikken’. Poolse klusjesmannen zouden de arbeidsmarkt frustreren voor de Nederlandse klusjesmannen.
Op de website van het meldpunt worden Nederlandse werknemers opgeroepen melding te maken van goedkope Poolse klusjesmannen. Zo is te lezen:
Bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen.
Tussen de Poolse aannemer Andrzej Malek van Adma Onderhoudsbedrijf en Popken is inmiddels een arbeidsconflict ontstaan. Volgens Malek is Popken het bedrijf nog 12.000 euro schuldig. De gehele verbouwing kostte ongeveer 80.000 euro. Ruim drie maanden werd er met zeven (Poolse) man aan gewerkt.
Popken ontkent Polen te hebben ingehuurd. Het bedrijf dat ze heeft ingehuurd, Drufa, is een Nederlands bedrijf, aldus Popken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.