59

Polen verbouwen huis PVV-senator

Gabriëlle Popken liet Poolse werknemers haar woning in Den Haag opknappen ... Onduidelijk of er al melding van gemaakt is bij Polenmeldpunt ... Popken ontkent: 'Het is een Nederland bedrijf'

Eerste Kamerlid voor de PVV Gabriëlle Popken heeft haar woning in Den Haag onlangs laten opknappen door Poolse klusjesmannen. An sich niet nieuwswaardig, ware het niet dat de PVV het afgelopen jaar het meldpunt MOE-landers opende. Nederlandse werknemers kunnen daar terecht met hun klachten over Midden- en Oost-Europeanen die hun banen zouden ‘inpikken’. Poolse klusjesmannen zouden de arbeidsmarkt frustreren voor de Nederlandse klusjesmannen.

Op de website van het meldpunt worden Nederlandse werknemers opgeroepen melding te maken van goedkope Poolse klusjesmannen. Zo is te lezen:

Bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen.

Tussen de Poolse aannemer Andrzej Malek van Adma Onderhoudsbedrijf en Popken is inmiddels een arbeidsconflict ontstaan. Volgens Malek is Popken het bedrijf nog 12.000 euro schuldig. De gehele verbouwing kostte ongeveer 80.000 euro. Ruim drie maanden werd er met zeven (Poolse) man aan gewerkt.

Popken ontkent Polen te hebben ingehuurd. Het bedrijf dat ze heeft ingehuurd, Drufa, is een Nederlands bedrijf, aldus Popken.

ED: PVV-senator laat woning door Polen opknappen

Geef een reactie

Laatste reacties (59)