Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Polertiek'-app voor jongeren op nummer één in App store

  •  
28-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
boos polertiek
Afgelopen week lanceerde Tim Hofman de #BOOS Polertiek app om jonge kiezers te helpen in het maken van hun keuze in de aanloop naar de verkiezingen. Met de app kunnen gebruikers zien op welke politici ze boos zijn, of juist niet. Hofman beschrijft het zelf als ‘een kiescompas, maar dan leuker’.
De App is nog geen twee dagen live en staat nu al op nummer een in de App store en streeft daarmee de andere populaire verkiezingsapp Kamergotchi voorbij. Hofman gaat op zijn Youtubekanaal #BOOS met jongeren in gesprek over de politiek en rijdt met zijn Stembus langs scholen om jongeren te overtuigen om in grote getale te gaan stemmen. Tijdens de vorige verkiezingen stemden 30 tot 33 procent van de jongeren niet:
"Ze begrijpen politici niet, ze voelen zich niet vertegenwoordigd of hebben geen vertrouwen in de politici. Het enige wat we zeker weten, is dat er niet genoeg gestemd wordt."
Dit jaar mogen er 850.000 jongeren voor het eerst stemmen, wat neer zou komen op 13 zetels in de Tweede Kamer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.