Laatste update 00:29
140

Politici bezorgd over bekladdingen huis Baudet

De Amsterdamse woning van Thierry Baudet is voor de tweede keer doelwit geweest van een actie door onbekenden. Nadat eerder zijn voordeur werd beklad door een of meerdere personen en dat werd opgeëist namens het volstrekt onbekende ‘Radicaal Anarchistisch Feministisch Front’ is er afgelopen weekend opnieuw verf gesmeerd en ook een giftige stof onder zijn voordeur doorgespoten. Om welke stof het gaat is niet bekend.

Politici in Den Haag nemen de acties hoog op en vinden ze bedreigend. Alexander Pechtold erkent dat een bekladding nog geen geweld is maar zegt “ik wil er niet eens aan denken wat er verder zou kunnen gebeuren. Daarom gaat dit al te ver.”

Het is geen zeldzaamheid dat politici worden bedreigd. Pim Fortuyn werd vermoord door een dierenactivist, oud-minister Els Borst door een godsdienstwaanzinnige. PvdA-leider Ad Melkert kreeg na de moord op Fortuyn een doorgeladen pistool thuis gestuurd en vertrok naar het buitenland. Van GroenLinks-leider Femke Halsema werden ook de kinderen bedreigd. Geert Wilders belandde op de dodenlijst van Al Qaida en wordt al jaren zwaar beveiligd. Om maar een paar voorbeelden te noemen

Nieuwsuur maakte een reportage met onder anderen activiste Anne Fleur Dekker, die zelf moest onderduiken nadat ze kritiek uitte op Baudet. Zij vindt de bekladdingen geen juist actiemiddel. Het Tweede Kamerlid wilde zelf niet reageren op vragen van Nieuwsuur. Hij heeft aangifte gedaan van het vandalisme.

Geef een reactie

Laatste reacties (140)