7

&…. Politici Oekraïne op de vuist over taalwet

Man na 5 jaar cel vrijgesproken dankzij Facebook ... Domme docenten verknallen examen ... Burgemeester Londen: Fietsers vragen er om doodgereden te worden

En ander nieuws van vandaag.


– Doe eens normaal joh: Een voorstel om de Russische taal dezelfde status te geven als het Oekraïens was aanleiding voor een fikse knokpartij in het Oekraïense parlement. Het gevecht ging tussen leden van de pro-westerse oppositie en aanhangers van president Janoekovitsj. (video)

– Dankzij Facebook is een een Amerikaan die tien jaar terug werd veroordeeld wegens verkrachting alsnog vrijgesproken. Hij wist het ‘slachtoffer’ te ontlokken dat ze de aanklacht destijds verzonnen had. De man heeft vijf jaar in de gevangenis gezeten. (LA Times

– Een niezende aap en een wandelende cactus staan in de top 10 nieuw ontdekte dier- en plantensoorten. Ook opgenomen: een kwal uit Bonaire met de naam ‘ohoboya’ zo vernoemd omdat je volgens de ontdekker na een steek van het beest ‘oh boy’ roept. (NZ Herald)

– Israël wordt door de VS bekritiseerd vanwege de discriminatie van Afrikaanse migranten en vluchtelingen. Voorbeeld: Van de 4603 asielaanvragen in 2011 werd er slechts 1(!) toegewezen. (Haaretz)

– Meer dan 40.000 mensen hebben de petitie van Hans Smolders getekend om te voorkomen dat Volkert van der G. vervroegd vrijkomt. (Trouw

– Vmbo-Leerlingen van scholengemeenschap Roncalli in Bergen op Zoom vonden het al vreemd dat ze Bosatlassen kregen uitgedeeld bij hun eindexamen aardrijkskunde. En inderdaad, dat mocht helemaal niet. Nu moeten ze opnieuw examen doen. (BNR)

– In Italië is ophef ontstaan rond een burgemeester in het zuiden van het land die rondloopt met een vuurwapen. De linkse politicus, die ernstig wordt bedreigd, zegt zich zo veiliger te voelen. (Independent)

– In het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer is de patiëntveiligheid in het geding. De directie weigert al jaren genoeg specialisten in te zetten en de werkdruk voor chirurgen is te hoog. (Metro)

– In Tunesië heeft de aanklager in het proces tegen Ben Ali de doodstraf geëist tegen de oud-dictator. De afgezette president is bij de revolutie naar Saoedi-Arabië gevlucht. (Independent)

– De recente miljoenenfraude bij de Rotterdamse scholenkoepel BOOR is voorafgegaan door zelfverrijking in de top van het ambtenarenapparaat. Een intern onderzoek hiernaar werd door CDA-prominent Sjaak van der Tak, indertijd onderwijswethouder in Rotterdam en nu burgemeester van Westland, onder de pet gehouden. (Vk)

– De net herkozen burgemeester van Londen Boris Johnson, zelf een fervent fietser, stelt dat het de schuld van fietsers zelf is dat ze doodgereden worden. Fietsers zijn woedend. (Independent)

– Drie herders vertrekken vrijdagmorgen met hun honden en 450 Schoonebeker schapen uit Epe. De kudde trekt in 10 dagen tijd over de Veluwe naar Arnhem om de aandacht te vestigen op de penibele situatie waarin schaapsherders zitten. (Telegraaf)

Geef een reactie

Laatste reacties (7)