71

Politicus extreemrechtse AfD: ‘Angela Merkel is een dictator’

Schermafbeelding 2016-06-05 om 22.34.03‘Angela Merkel is een dictator’. Dat heeft de fractievoorzitter van de rechts-extremistische partij Alternative für Deutschland (AfD), Alexander Gauland, afgelopen donderdag gezegd op een bijeenkomst in Elsterwerda in de Duitse deelstaat Brandenburg.

Volgens de 75-jarige Gauland zorgt Merkel met haar beleid voor een vloedgolf van buitenlanders, zo schrijft de Frankfurter Algemeine zondag. Gauland zei dat Merkel het gezicht van Duitsland radicaal verandert met haar asielpolitiek. De AfD-politicus noemde haar beleid een poging alle Duitsers te vervangen door ‘mensen van alle plaatsen op de wereld’. Een video van zijn toespraak werd op Youtube gezet.

Het is zeker niet de eerste keer dat de AfD om dergelijke extreme uitspraken in het nieuws komt. Vorige week nog werd de Gauland overspoeld met kritiek nadat hij had gezegd dat Duitsers geen Boateng als buurman willen. Boateng is een beroemde Duitse voetballer wiens vader Ghanees is.

En in januari dit jaar kreeg Merkel het ook al te verduren. Toen zei europarlementariër Beatrix von Storch van de AfD dat Merkel wat haar betreft met ballingschap moest naar Zuid-Amerika. Of Chili. ‘Zo erg was het sinds Hitler niet meer voorgekomen’, aldus Storch in een televisie-interview.

Het is de wereld op zijn kop: extreemrechtse politici die de liberale Merkel uitmaken voor dictator en haar vergelijken met nazi-Duitsland, maar ze lijken heilig overtuigd van hun gelijk.

De AfD bestaat nu drie jaar en is in de afgelopen tijd alleen maar radicaler geworden in haar uitlatingen tegen immigranten en moslims.

Beeld: Youtube

Geef een reactie

Laatste reacties (71)