58

Politie Almere neemt ‘bedreiging’ niet serieus

'Winkelier deed geen aangifte' 

De politie in Almere heeft geen aangifte ontvangen van het voorval dat Nederland dit weekend schokte. In Rondom 10 vertelde een winkelier bedreigd te zijn door PVV-aanhhangers. De politie beschikt over geen enkele aanwijzing die dit verhaal ondersteunt.

Op AlmereVandaag zegt een woordvoerder van de politie:

,,Niemand heeft namelijk nog aangetoond dat dit om PVV’ers gaat. Er moet eerst eens concreet aangifte gedaan worden door de winkeliers. Vooralsnog is het één melding in de media van één winkelier. Zodra er aangifte is gedaan, nemen wij de zaak serieus. Bedreiging is namelijk een serieuze misdaad.

Evenmin is bekend of er daadwerkelijk sprake is geweest van bedreiging. Het bevreemdt de politie dat ze het hele verhaal uit de media hebben moeten vernemen. Tussen winkeliers en politie bestaan in Almere zeer korte lijnen.

Veel media, waaronder ook Joop, besteedden de afgelopen dagen aandacht aan het relaas van de winkelier. De winkelier die het verhaal verkondigde in Rondom 10 is zelf kandidaat voor de splinterpartij NDP.

Update 3 maart 20:45 De politie verklaart tegenover Almere Vandaag dat wat hun betreft de bedreiging niet heeft plaatsgevonden.

Joop: ‘PVV-aanhang intimideert winkeliers Almere’ (met video-fragment uit Rondom 10)

Geef een reactie

Laatste reacties (58)