58

‘Politie Amersfoort discrimineert Marokkaanse jongens’

PvdA-raadslid beschuldigt politie onrechtmatig te handelen … Agent houdt Marokkaanse jongens staande voor 'lopen op de weg'

De politie in Amersfoort discrimineert. Dat meent het PvdA-raadslid Youssef el Messaoudi. Twee jongens van Marokkaanse komaf zijn volgens het raadslid zonder duidelijke aanleiding staande gehouden en gefouilleerd. El Messaoudi was zelf getuige en nam foto’s van het incident.

Het raadslid wilde van de agent weten wat de jongens hadden misdaan. Ze zouden op de weg hebben gelopen en zijn daarom staande gehouden. El Messaoudi noemt het “puur onrecht”.

Iedereen kan zien dat die stoep heel smal is. Er rijdt praktisch nooit iemand op dat weggetje en daar maakten die jongens gebruik van. En vervolgens worden ze aangehouden omdat ze op de weg lopen. Welkom in Nederland, welkom in Amersfoort.

Het raadslid gaat vragen stellen aan burgemeester Lucas Bolsius. El Messaoudi wil dat de burgemeester de korpsleiding van de politie hierop gaat aanspreken. Bolsius laat op zijn beurt weten eerst van de politie te willen horen wat er precies gebeurd is.

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie. Hij twittert “Dit kan niet waar zijn!”

RTV Utrecht: Amersfoorts raadslid beschuldigt politie van discriminatie

Wij blijven hier: Weer twee wandelende Marokkaanse jongens aangehouden omdat.. ja waarom eigenlijk?

Geef een reactie

Laatste reacties (58)