Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Politie Amersfoort discrimineert Marokkaanse jongens'

  •  
14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
645 keer bekeken
  •  
betrapt300.jpg
PvdA-raadslid beschuldigt politie onrechtmatig te handelen … Agent houdt Marokkaanse jongens staande voor 'lopen op de weg'
De politie in Amersfoort discrimineert. Dat meent het PvdA-raadslid Youssef el Messaoudi. Twee jongens van Marokkaanse komaf zijn volgens het raadslid zonder duidelijke aanleiding staande gehouden en gefouilleerd. El Messaoudi was zelf getuige en nam foto’s van het incident.
Het raadslid wilde van de agent weten wat de jongens hadden misdaan. Ze zouden op de weg hebben gelopen en zijn daarom staande gehouden. El Messaoudi noemt het “puur onrecht”.
RTEmagicC_betrapt.jpg
Iedereen kan zien dat die stoep heel smal is. Er rijdt praktisch nooit iemand op dat weggetje en daar maakten die jongens gebruik van. En vervolgens worden ze aangehouden omdat ze op de weg lopen. Welkom in Nederland, welkom in Amersfoort.
Het raadslid gaat vragen stellen aan burgemeester Lucas Bolsius. El Messaoudi wil dat de burgemeester de korpsleiding van de politie hierop gaat aanspreken. Bolsius laat op zijn beurt weten eerst van de politie te willen horen wat er precies gebeurd is.
PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie. Hij twittert “Dit kan niet waar zijn!”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.