87

Politie arresteert 90-jarige Holocaustoverlevende bij Fergusonprotest

Opnieuw onrustige nacht in Ferguson ... Politie arresteert 31 mensen in St. Louis, waaronder 4 journalisten ... Twee betogers neergeschoten bij ongeregeldheden

Voor de 10e nacht op rij was het onrustig in Ferguson. Het inzetten van zwaarbewapende militaire politietroepen en de ‘national guard’ – een militaire entiteit bestaande uit reservisten – zorgde opnieuw voor veel verontwaardiging en woede bij de demonstranten in buitenwijk Ferguson en het centrum van St. Louis.


De politie zou zijn beschoten en bekogeld met Molotovcocktails, volgens korpschef Ron Johnson door ‘een kleine groep wetsovertreders’. Het gros van de demonstranten omschreef hij als ‘vreedzaam‘. Tegelijkertijd achtte de politie het nodig om 31 demonstranten te arresteren, waaronder vier journalisten en een 90-jarige Holocaustoverlevende. Hedy Epstein werd samen met 8 anderen gearresteerd toen ze weigerde een protest – tegen de beslissing van gouverneur Jay Nixon om de national guard in te schakelen – te verlaten. Epstein zei daarover tegen Huffington Post:

Ik doe dit al sinds ik een tiener was, maar ik had niet gedacht dat ik het op mijn 90ste nog zou moeten doen. We moeten vandaag in opstand komen zodat anderen dat op hun 90ste niet meer hoeven.

Bij een contra-protest bij een tv-station in St. Louis werd zondagmiddag door zo’n 100 demonstranten geprotesteerd tegen wat zij zien als bevooroordeelde berichtgeving over de dood van Michael Brown. T-shirts met daarop slogans van steun voor de agent die Brown doodschoot waren binnen no time uitverkocht. 

Lees ook op Joop: ‘Wat is er in vredesnaam aan de hand in Ferguson?‘ en ‘Kijken! John Oliver fileert politieoptreden in Ferguson

cc-foto: @stevenjhsieh

Geef een reactie

Laatste reacties (87)