Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie arresteert Groninger die aanslag wilde plegen

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arrestatieteam
Afbeelding: een arrestatieteam in actie, uitsnede van beeld Roel Wijnants
De politie heeft op 15 februari een Groninger gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
In zijn woning werd een kinderrugzak aangetroffen met daarin een pistool, een gevulde patroonhouder en een doos met losse munitie. De politie heeft beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een aantal gegevensdragers. De man zou de ideologie van terreurorganisatie IS aanhangen. Volgens RTL Nieuws zou de man documenten in zijn bezit hebben gehad waarin de gewapende strijd tegen ongelovigen wordt verheerlijkt.
In september werd eveneens een groep mannen aangehouden omdat zij een terroristische aanslag zouden voorbereiden. Een van de mannen zou eerder al hebben geprobeerd naar IS-gebied te reizen. In november bleek dat een extreemrechtse groep bij een Nederlandse schietclub trainde om juist een aanslag op moslims te plegen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.