1

Politie Atlanta gebruikt excessief geweld tegen zwarte studenten

De politie van Atlanta heeft dit weekend twee zwarte studenten met veel geweld uit hun auto gesleurd. De agenten omsingelden de auto, sloegen de ramen in, schoten de banden lek en taserden de studenten: Messiah Young en Taniyah Pilgrim.

Een journalist die getuige was van het extreme politiegeweld en de beelden via sociale media verspreidde, schrijft op Instagram dat het totaal onduidelijk was waarom de agenten het juist op deze twee zwarte studenten hadden voorzien.

Ook uit de bodycambeelden van een van de agenten blijkt hoe de politie tekeer ging tegen Young en Pilgrim.

De twee studenten waren op weg naar huis nadat ze een demonstratie tegen racistisch politiegeweld hadden bijgewoond. “Het was het ergste wat ik ooit heb meegemaakt”, vertelt Pilgrim over de politieaanval. “Ik was zo bang en had geen idee wat er gebeurde. Ik kon alleen maar denken: hoe kom ik hier levend uit?”

Messiah, die werd gearresteerd nadat hij uit zijn auto was getrokken, wijst erop dat het geweld tegen hem en zijn vriendin aantoont dat er structurele veranderingen nodig zijn. “Dit is een lange strijd en dit gaat niet alleen over ons. Een hele generatie heeft te maken met onrecht.”

De politie van Atlanta heeft inmiddels twee betrokken agenten ontslagen. Drie andere agenten moeten voorlopig op kantoor werken. De burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, heeft de politie opdracht gegeven om de twee studenten verder met rust te laten.

Geef een reactie

Laatste reactie