Laatste update 18:11
42

Politie biedt excuses aan voor hardhandige staandehouding

Ammar Nayare wilde vorige week zijn trein halen en trok een sprintje bij het Centraal Station in Amsterdam toen hij staande werd gehouden door de politie. Ondanks zijn medewerking werd hij vervolgens hardhandig tegen de grond gewerkt en liep diverse verwondingen op in het gezicht. De politie zal excuses aanbieden, dat meldt AT5.

De agenten die het slachtoffer zagen rennen, gingen achter hem aan omdat zij hem aanzagen voor een inbreker. Bij Droogbak werd hij staande gehouden. Nayare verklaart in een post op Facebook dat hij zich vervolgens identificeerde en keurig aan ieder bevel voldeed. Ook de politie bevestigt dat het gesprek dat daarop volgde nog goed ging. Volgens de verklaring van Nayare werd hij daarna echter in zijn maag gestompt, bij zijn nek gegrepen en naar de grond gewerkt waarbij zijn gezicht over de grond schuurde. Hij schrijft:

Volgens de politie zie ik eruit als een stereotype iemand die in drugs handelt of inbraken pleegt.

Een woordvoerder van de politie stelt dat de staandehouding ‘onnodig uit de hand is gelopen’, omdat het slachtoffer zijn hand niet uit zijn zak wilde halen:

We hebben verkeerd gehandeld. We vinden het heel vervelend dat deze man deze verwondingen heeft opgelopen. We zullen hem op korte termijn uitnodigen voor een gesprek en willen onze excuses aanbieden.

De advocaat van het slachtoffer heeft inmiddels een klacht ingediend bij de politie.

Afbeelding: Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (42)