Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie dringt aan op verdere vervolging Netanyahu wegens corruptie

  •  
02-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
U.S. 242nd Independence day 2018

© cc-foto: US Embassy https://flic.kr/p/295SNsE

Na twee eerdere fraudezaken dringt de Israëlische politie nu aan op vervolging van de zeer rechtse premier Benjamin Netanyahu in een derde corruptiezaak. De Morgen schrijft :
"De zaak draait rond mediamagnaat Shaul Elovitch en zijn telecombedrijf Bezeq, het grootste van Israël. In een persbericht van de politie staat dat Netanyahu zou zijn omgekocht om beleidsbeslissingen te nemen in het voordeel van Bezeq, in ruil waarvoor de Bezeq-nieuwssite Walla News positief over de eerste minister moest berichten, schrijft de Israëlische krant Haaretz. Netanyahu en Elovitch zijn al lang goed bevriend. De beschuldigingen slaan op Netanyahu’s ambtstermijn als minister van Communicatie, tussen 2014 en 2017. Hij combineerde die job toen met het premierschap."
Ook de echtgenote van Netanyahu wordt in deze kwestie verdacht. Volgens de premier zelf is er sprake van een ‘heksenjacht’ en is hij onschuldig. De oppositie dringt aan op zijn aftreden.
cc-foto: US Embassy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.