Laatste update 11:09
32

‘Politie Duitsland verijdelt aanslag op joden en asielzoekers door rechtsextremisten’

De politie in Duitsland heeft aanslagen op joden, asielzoekers en op de politie zelf weten te verijdelen. Dat meldt het Duitse OM woensdag. In totaal heeft de politie 12 invallen in appartement gedaan bij verschillende rechtsextremisten door het land heen, die een terroristische organisatie hebben gevormd. Ze waren van plan om aanslagen te plegen op politie, joden en asielzoekers, zo meldt het OM. In totaal zijn er zeven verdachten waar nu onderzoek naar wordt gedaan. De verdachten noemen zichzelf ‘Reichbürger’, ze erkennen noch de Duitse Grondwet, noch de overheid.

De invallen door de politie vonden plaats in Neder-Saksen, Brandenburg, Saksen-Anhalt, Rijnland-Palts, Berlijn en Baden-Württemberg. Bij de invallen zijn onder meer elektronische apparaten in beslag genomen. Woensdag komt het Openbaar Ministerie met meer informatie.

Onlangs meldde de Tagesspiegel nog dat het aantal militante rechtsextremisten in Duitsland toeneemt. Het aantal gewelddadige rechtsextremisten is vorig jaar gestegen naar 12.100, van de in totaal 23.000 personen die in die als rechts-extremistisch bekend staan.

Volgens de Reichsbürger had Hitler Karl Dönitz tot zijn wettige opvolger benoemd na capitulatie van het Derde Rijk. De Amerikanen verhinderden dat, waardoor Dönitz het Rijk nooit heeft kunnen hervormen, menen de Reichsbürger. En dus is de Bondsrepubliek illegaal, omdat het een door de Amerikanen gecreëerde staat is. Volgens hen zou het Duitse Rijk bovendien nog bestaan, omdat het nooit een vredesverdrag heeft getekend met de tegenstanders in de Tweede Wereldoorlog.

N-TV: “Reichsbürger” plante Anschläge

cc-foto: Metropolico

Geef een reactie

Laatste reacties (32)