8

Politie gaat jongeren sollicitatietrainig geven

De Amsterdamse politie wil zo laten zien dat ze 'er niet alleen zijn om boetes uit te delen'

De politie in Amsterdam wil jongeren die moeilijk aan een baan komen helpen door ze sollicitatietraining te geven. Agenten zeggen op straat vaak jongeren te spreken die moeiljik aan een baan komen. De woordvoerder verklaart: “We bekijken of er behoefte is aan een avond waarop een agent vanuit de afdeling werving en selectie uitleg geeft”. Het initiatief stuit op verzet van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Marcouch verwijt het ROC en het stadsdeel nalatig te zijn: “Die laten het kennelijk afweten.” De politie is volgens het Kamerlid ‘volledig de weg kwijt. De politie zou zich moeten toespitsen op zijn taken: het handhaven van de openbare orde, het opsporen van strafbare feiten, het verlenen van hulp bij nood en het signaleren van onveilige situaties.

De politiewoordvoerder meent slechts één avondje per week nodig te hebben om de jongeren te ondersteunen, indien er voldoende aanmeldingen binnenkomen. “Als  politie willen we contact houden met alle groepen en dit is een middel om met jongeren in contact te blijven. Ook kunnen we zo laten zien dat we er niet alleen zijn om boetes uit te delen.”

Trouw: Amsterdamse politie geeft sollicitatietraining

cc-foto: Jos van Zetten

Geef een reactie

Laatste reacties (8)