Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie haalt vrouw in nikab uit streekbus

  •  
20-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
297 keer bekeken
  •  
36050536381_0796bec293_o

© cc-foto: Public Transport https://flic.kr/p/WVEqu6

Een buschauffeur van Arriva heeft in de Limburgse gemeente Stein zijn voertuig stilgezet en de politie gewaarschuwd omdat een passagier in nikab niet wilde uitstappen. Dat meldt L1 :
"Arriva laat weten aan De Telegraaf dat de chauffeur niet de richtlijnen helemaal heeft nageleefd. De chauffeur mocht haar vragen uit te stappen, maar door te weigeren door te rijden is hij zijn boekje te buiten gegaan. “Als een nikabdraagster niet wil uitstappen, mag je niet zeggen: ik rij niet verder. Daarom is deze wet zo slecht uitvoerbaar. De chauffeur mocht wel de politie bellen.”, aldus een woordvoerder van Arriva aan de krant."
De gealarmeerde politie heeft de vrouw uit de bus gehaald. Het is voor het eerst dat opgetreden wordt tegen een vrouw in het openbaar vervoer op grond van de begin deze maand ingevoerde kledingwetten. De vrouw kan een boete krijgen van 150 euro wegens overtreding van de kledingregels.
In 2015 weigerde ook een chauffeur van Arriva een vrouw met nikab. Zij kreeg excuses aangeboden van de busmaatschappij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.