Laatste update 00:20
21

Politie Las Vegas arresteert witte extremist die aanslag wilde plegen op Joden en homo’s

In Las Vegas is een man aangeklaagd wegens het voorbereiden van een bomaanslag. De 23-jarige beveilingsmedewerker had plannen om een homobar in de stad en een synagoge aan te vallen en bezoekers neer te schieten. In zijn woning werden zware wapens en materiaal om een bom te maken aangetroffen. De FBI spoorde hem op nadat hij online berichten over zijn plannen uitwisselde met andere extremisten die sympathiseren met de nazi’s en geloven in de superioriteit van de witte mens.

Enkele dagen na de racistische aanslag in El Paso waarbij 22 mensen werden vermoord, werd gisteren een gewapende Trump-fan gearresteerd in de stad, nadat hij dreigementen had geuit naar de bezoekers van een buurtcentrum voor immigranten. De man zou met een mes hebben gezwaaid en dreigende opmerkingen hebben gemaakt vanuit zijn auto, die volbeplakt was met Trump- en Infowars-stickers. In zijn auto werd een vuurwapen en wit poeder aangetroffen. De man werd na verhoor vrijgelaten.

Vandaag ging een filmpje van een Amerikaans productiebedrijf, dat vaak filmpjes maakt voor progressieve groepen, viraal. In de video die gemonteerd is als een filmtrailer wordt gewaarschuwd voor het gevaar van wit nationalistisch terrorisme:

Afbeelding: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (21)