Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Los Angeles schiet zwarte man dood na overtreding met fiets

  •  
01-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
kizzee
In Los Angeles County zijn burgers de straat opgegaan om te protesteren tegen het doodschieten van een zwarte medeburger door politieagenten. De 29-jarige Dijon Kizzee reed maandagmiddag om drie uur plaatselijke itijd op zijn fiets toen agenten hem wilden aanhouden wegens een verkeersovertreding. Kizzee koos daarop om onbekende redenen het hazenpad, daarbij volgens getuigen gehinderd door een handdoek en loshangende kleding.
De politie stelt dat het slachtoffer een agent in het gezicht sloeg toen werd getracht hem aan te houden en dat in een van de kledingstukken die hij daarbij verloor een semi-automatisch handvuurwapen werd aangetroffen. Daarop besloten de agenten het vuur te openen op Kizzee. Er werd vijf keer op hem geschoten waarop hij overleed.
Volgens een familielid van Kizzee had hij ADHD en was zijn moeder kort geleden overleden waardoor hij veel last had van stress.
Zijn stoffelijk overschot bleef tot ontzetting van omwonenden urenlang op straat liggen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.