Laatste update 13:39
29

Politie maakt einde aan corona-feest studentencorps Vindicat

De Groningse politie moest in de nacht van vrijdag op zaterdag in actie komen vanwege een feest van de beruchte studentenvereniging Vindicat. Vijftien personen die in het gebouw van het studentencorps aan de Grote Markt aanwezig waren, kregen een bekeuring wegens het overtreden van de coronamaatregelen.

Vindicat kwam eerder in het nieuws tijdens de coronacrisis omdat de leden ondanks de uitbraak van het virus in Italië massaal op wintersport gingen naar het land.

Update:

De studenten worden geroyeerd stelt Vindicat in een persverklaring:

Vol ongeloof hebben wij kennis genomen van het incident dat gisteravond plaats heeft gevonden. Het was een illegale en bovenal ontzettend onverantwoorde actie, wat volledig in strijd is met het corona beleid van de overheid en van Vindicat. Niet aan de richtlijnen houden en daarbij anderen in gevaar brengen, accepteren wij niet van onze leden. We zijn blij dat de politie deze ongepaste samenkomst in ons gebouw heeft gestopt en dat de betreffende individuen zijn beboet. Ook zullen zij verwijderd worden van de vereniging, wij willen niets te maken hebben met dit gedrag. In deze tijden is het erg belangrijk dat wij ons allemaal, inclusief studenten, houden aan de overheidsmaatregelen.

cc-foto: Marco Derksen

Geef een reactie

Laatste reacties (29)