Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie maakt naam verdachte aanval op Londen bekend

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN-POLITICS-INCIDENT-ATTACK

© 2017-03-23 10:35:45 British police officers bow their heads as they stand near a police cordon directly ourside New Scotland Yard and within sight of the Houses of Parliament (background) in

De man die volgens de politie in Londen verantwoordelijk is voor de aanslag van woensdag is de 52-jarige Khalid Masood. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Masood was een bekende van de politie, maar werd niet gelinkt aan enige vorm van terrorisme, noch liep er een onderzoek naar hem. Wel had hij een reeks veroordelingen op zijn naam staan, onder meer voor het bezit van wapens en verstoringen van de openbare orde.
Wel heeft terreurgroep Islamitische Staat de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, via het IS-persbureau Amaq. Masood wordt door hen ‘een soldaat van IS’ genoemd. In het bericht staat ook dat hij de operatie uitvoerde ‘als reactie op een oproep om burgers van de coalitie te treffen’.
In 1983 is Masood voor het eerst veroordeeld, zijn laatste veroordeling was in 2003, voor wapenbezit. In de tussentijd is hij ook nog voor de rechter gebracht wegens drugsbezit.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.