Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Mechelen registreert elke identiteitscontrole tegen etnisch profileren

  •  
11-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
8672041207_bcb7bae7b8_z

© cc foto: Judy van der Velden

De politie in Mechelen doet er alles aan om etnisch profileren in haar gemeente tegen te gaan. Sinds mei registreert de politie er elke identiteitscontrole. Ook moet de politie de burger informeren over de reden van de controle. Dat gebeurt om alle burgers gelijk te behandelen en etnisch profileren tegen te gaan.
Burgemeester Bart Somers wil dat zijn stad hiermee een voortrekkersrol gaat vervullen. ‘Dat etnisch profileren bestaat – volgens mij zelfs op grote schaal – is een grote schande. De weinige keren dat ik zelf werd gecontroleerd, werd ik er ook wrevelig van. Als dat heel regelmatig voorkomt, dan zorgt dat voor frustraties, kwaadheid, angst, agressie en soms zelfs haat tegenover de samenleving. Daar gaan we als samenleving in de fout. Wij willen hiermee een absolute voortrekkersrol spelen, de beste van de klas zijn en de grootste onderscheiding halen qua non-discriminatiebeleid’, aldus burgemeester Somers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.