Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Miami gebruikt foto's zwarte Amerikanen als schietschijf

  •  
16-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
target300.jpg
Politie gooit olie op vuur in spanningen tussen zwart en blank in VS ... Soldaat ontdekt foto eigen broer op de schietschijven tijdens oefening
Soldaat Valerie Deant kwam tijdens een schietoefening in de Amerikaanse stad Miami tot een schokkende ontdekking. Ze trof op de schietschijven uitsluitende foto’s aan van zwarte Amerikanen, waaronder één van haar broer Woody Deant. Hij werd 15 jaar geleden gearresteerd.
De soldate was erg overstuur en ook de rest van haar familie is furieus, maar politiechef Scott Dennis zegt dat het gebruiken van foto’s van echte mensen heel gebruikelijk is. Maar bronnen waarmee NBC News sprak, die het verhaal naar buiten brachten, ontkennen dit:
“Het gebruik van zulke schietschijven lijkt niet correct. De politie heeft andere opties als schietschijven. Ik denk dat de politie extra voorzichtig moet zijn en gevoelig voor vragen die dit op zou kunnen roepen.”
Politiechef Dennis zegt dat er ook gebruik wordt gemaakt van foto’s van blanken en ‘Hispanics’. Ook is hij van plan door te gaan met het gebruiken van de foto’s, maar wel nadat de collectie foto’s is uitgebreid. Hij vind het alleen niet gepast dat er foto’s worden gebruikt van mensen die door zijn bureau zelf zijn gearresteerd, dus mensen die zijn agenten op straat zouden kunnen tegenkomen in Miami.
Woody Deant, die op de foto stond, heeft zijn straf inmiddels uitgezeten:
“Ik leef niet eens meer het leven op de manier zoals ze me neer hebben gezet. Ik ben een vader. Ik ben een echtgenoot. Ik ben een carrièreman. Ik werk van 9 tot 5.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.