0

Politie plaatst alle 112-meldingen op Twitter

Politie zet sociaal medium in regio Rotterdam-Rijnmond in, in de hoop op meer 'heterdaadjes'

Donderdag worden alle meldingen die bij 112 binnenkomen waar de politie op afgaat, in de regio Rotterdam-Rijnmond, op het sociale medium Twitter geplaatst. De politie doet dit bij wijze van test en hoopt dat dit tot meer aanhoudingen zal leiden door meer ‘heterdaadjes’. Dat meldt het Algemeen Dagblad (betaalde editie).

Martine Vis, directeur politie met sociale media in haar portefeuille, hoopt dat snelle reacties van burgers die de politie op Twitter volgen, informatie zullen opleveren zodat verdachten sneller kunnen worden opgepakt. Maar dat is niet de enige reden: “We willen de burger ook laten zien wat op één dag aan meldingen op ons afkomt. We willen transparant zijn. De mensen een kijkje in onze keuken geven”, aldus Vis. Door gebruik te maken van #Politie24 kan iedereen meegluren.

In Nederland is het de eerste keer dat een politiekorps Twitter op deze manier inzet. In Engeland (Manchester) en in het Zwitserse Zürich hebben de korpsen al eerder een etmaal lang alle meldingen op Twitter geplaatst.

Het AD schrijft verder over de actie:

De resultaten van de grote twitteractie van donderdag worden onder een vergrootglas gelegd om te bepalen of de actie een vervolg krijgt […] De proef moet mensen een idee geven over het dagelijks werk van de politie, maar is geen middel om het imago van de blauwe brigade op te poetsen […] Dat met het verspreiden van twitterberichten meer nieuwsgierigen op een gebeurtenis of incident afkomen, verwacht Vis niet. “Nee, want ook nu al worden zaken heel snel op Twitter bekendgemaakt en volgen er snel reacties. Het verschil is nu dat wij de berichten op Twitter zetten.”

Geef een reactie

Laatste reacties (0)