Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie screende nieuwe agenten niet

  •  
30-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
polit_300.jpg
Zeker zestig mensen aangenomen zonder toetsing vooraf door AIVD
De landelijke politiedienst nam rond 2009 ongeveer zestig mensen in dienst die niet vooraf waren gescreend door de AIVD. Dat meldt NRC.
Dat is de uitkomst van een onderzoek naar een van corruptie verdachte agent uit Oost-Brabant. De man werd zes jaar geleden aangesteld als politieagent. Begin september werd hij aangehouden.
Het niet vooraf screenen van aspirant agenten gaat tegen de geldende procedures in, maar gebeurt evengoed met regelmaat. De politiedienst zou bewust de procedures ‘versoepelen’ om sneller aan de vraag naar nieuw personeel te kunnen voldoen. 
Meerdere van de nieuwe agenten zijn zelfs op vertrouwensposities binnen de korpsen terechtgekomen. Van de ongeveer zestig mensen die ongescreend politiewerk mochten doen, is inmiddels de helft alweer uit dienst omdat zij uiteindelijk toch niet niet geschikt waren voor de baan. 
Vrijdag stuurt minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) een brief naar de Kamer met betrekking tot de corruptieaffaire.
cc-beeld: FaceMePLS

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.