Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie slaat protest bij uitvaart Turkse tiener hard neer

  •  
12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Turkije_Berkin_rellen300.jpg
Berkin Elvan raakte gewond bij Gezipark-protest en overleed aan zijn verwondingen
Tienduizenden mensen gingen woensdag in Turkije de straat op voor de uitvaart van Berkin Elvan, de tiener die overleed aan verwondingen die hij opliep bij de Gezipark-protesten. Na de uitvaart zette de politie traangas, waterkanonnen en rubberen kogels in tegen betogers, zo meldt Trouw.
Terwijl de kist met het stoffelijk overschot door de straten werd gedragen, riepen betogers ‘overal is Berkin, overal is opstand’ en ‘Tayyip moordenaar’. Met het laatste doelden ze op premier Recep Tayyip Erdogan, zo schrijft Trouw. De betogers in Istanboel vielen een gebouw van de AK-partij aan en wierpen barricades op. Ook in de Turkse hoofdstad Ankara liep een demonstratie uit de hand.
De 15-jarige Berkin werd vorig jaar tijdens rellen in Istanboel geraakt door een traangasgranaat van de politie toen hij op weg was naar de bakker. Hij overleed dinsdag nadat hij 9 maanden in coma had gelegen. Dinsdag leidde het overlijden van de jongen ook al tot heftige protesten in diverse steden in Turkije. Overal trad de politie hard op.
Video: BBC

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.