92

Politie slaat weerloze, geboeide demonstrant

Arrestaties bij protest tegen politiegeweld in Den Haag

Bij een demonstratie tegen politiegeweld zaterdag in Den Haag zijn arrestaties verricht. De media berichtten daarop dat demonstranten agenten met stokken hadden aangevallen. Videobeelden van de activistische mediagroep We Are Change tonen een ander verhaal. Te zien is onder meer hoe een geboeide arrestant die op de grond ligt een klap op zijn hoofd krijgt van een agent.


De demonstratie van circa 50 personen was een protest tegen het vonnis van afgelopen week waarmee een politieagent die de ongewapende 19-jarige Rishi doodschoot werd vrijgesproken. Op de met drie verschillende camera’s gefilmde beelden is te zien hoe een kleine groep demonstranten probeert af te wijken van de afgesproken route. Ze worden tegengehouden door agenten. Er volgt duw- en trekwerk waarbij op een gegeven moment een van de demonstranten met een vlaggenstok een slaande beweging maakt naar de agenten (video 06:30). Meteen volgt arrestatie van twee personen. Een van de twee krijgt, terwijl hij geboeid op de grond ligt, van een agent een tik op zijn hoofd (video 08:55).

De politie van Den Haag, een korps dat de laatste tijd in opspraak is wegens buitensporig gebruik van geweld, twitterde ondertussen:

Later werd nog een demonstrant opgepakt wegens belediging.

Geef een reactie

Laatste reacties (92)