39

Politie stopt demonstratie, voorkomt ‘schijten op de stoep van Rutte’

Demonstranten van 'Break the System' probeerden herhaaldelijk het Binnenhof te bereiken, waarop burgemeester Van Aartsen het protest beëindigde

De politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan een manifestatie tegen ‘het afbraakbeleid van de regering’ die werd gehouden op het Malieveld in Den Haag, onder de naam Break the System. Nadat demonstranten aan het einde van de ochtend tegen de afspraken met de politie in het Binnenhof te probeerde te bereiken, werden zij rond 14.15 uur verzocht te vertrekken op last van burgemeester Van Aartsen.

De opkomst bij de demonstratie viel tegen. RTL Nieuws telde zo’n 500 mensen, terwijl de organisatie van Break the System 10.000 mensen op het Malieveld verwachtte. De organisatoren van de manifestatie wilden in eerste instantie demonstreren op het Binnenhof in Den Haag, maar kreeg daarvoor geen toestemming omdat daar niet gedemonstreerd mag worden. De groep die toch op het Binnenhof probeerde te komen, riep onder meer dat ze wilden ‘schijten op de stoep van Rutte‘.

Cc-foto: @TheCreactivist

Geef een reactie

Laatste reacties (39)