Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie stopt met Zwarte Piet

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6531071767_88dbabb700_o

© cc-foto: Bart https://flic.kr/p/aX8s6D

De politie stopt per 2020 met het gebruik van de racistische Zwarte Piet-figuur bij de interne Sinterklaasvieringen. Dat meldt het AD. De politie is tot besluit gekomen na het raadplegen van agenten. Het AD schrijft:
",,Wij willen ook een sinterklaasfeest geven waar iedereen zich comfortabel bij voelt”, laat een woordvoerder van de politie weten. Want, zo blijkt, er zijn agenten die de vieringen de afgelopen jaren juist als pijnlijk hebben ervaren. Dat betekent dat afscheid wordt genomen van de Zwarte Piet met het zwarte kroeshaar, oorbellen, rode lippen en het zwart geschminkte gezicht. Dat gebeurt geleidelijk, maar in 2020 is de traditionele piet in geen enkel politiebureau meer te vinden."
Hoe de aan moderne inzichten aangepaste Politiepiet er uit gaat zien is nog niet bekend. De politie in Den Haag stopt per direct met de achterhaalde uitdossing. Amsterdam zette de blackface Piet al in 2015 buiten.
cc-foto: Bart
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.